Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 16, 2021

Kom närmre!

Socialt samspel och vad har det med självledarskap att göra? Något provocerande i dessa pandemitider är uppmaningen att komma närmre men vi mår bra av beröring och det finns hälsorisker med att inte ta i varandra.
Helena Backlund Wasling är hjärnforskare och studerar människans beröringssinne och de känslomässiga aspekterna av beröring. Vi har gjort en nästan timmes lång poddintervju av detta intressanta ämne.

Vi går in i den digitala tidsåldern med mindre mänsklig kontakt, vilket kan få ohälsosamma konsekvenser för både oss människor och affärerna. Beröring fungerar som ett socialt klister och gör oss lyckligare, mer samarbetsvilliga och generösa. Beröringen påverkar dessutom vårt välmående och vår känslighet för stress och smärta. Att beröra, bli sedd och känna sig inkluderad ger det livsviktiga mötet och relationsbyggandet oss människor emellan. Att kommunicera och beröra är också ett sätt att stärka och vårda sig själv men beröringens effekt är stark och kan även förvandla dina affärer till guld. Självledarskap handlar om att veta att fysiskt kontakt inte är betydelselös och att vara medveten om att den bygger relationer. Kommer det en dag när vi får beröring på recept?

Om du vill veta vad Nita tyckte var intressant, gå till bloggposten med länkar.